RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Patatesli Çiğ Köfte ve Zeytinyağlı Kıyma

Malzemeler:Bulgurun durumuna göre 2-3 patates 2 kişi olduğumuz için çok yapmıyorum.Yukardakine 2 patates koydum.Haşlanmış tabi.(bir tabak birde o tekli çıktı)İnce bulguru da göz ayarı koydum 4 bardak falan işte göz ayarı;bulguru patatesinden fazla olması lazım.Yoksa yapış yapış olur.Yarım baş ince doğranmış soğan,kimyon,biber salçası,maydanoz,tuz,ılık su.

Hazırlanışı:İnce bulgur siniye konup sıcak suyla biraz ıslatılıp biber salçası soğan kimyon konup karıştırılıp yoğrulur.Az sıcak su katarak devam edilir.Sertleşirse az az su katarak yoğrulmaya özleşinceye kadar devam edilir.Çabuk olur merak etmeyin.Bulgurun kıtır kıtırlığı gidince içine ister çatalla ister blendrla ezdiğiniz haşlanmış patates konur az su konarak karıştırılıp yoğrulur.Maydanozla az tuz da katılabilir.Tuzuna bakarak.Elimizi ıslatarak çiğ köfteyi sıkarız.

Zeytinyağlı Kıyma
Kıymayı az suda haşladıktan sonra suyu çekince az sıvıyağ eklenip kavrulur 3-4 baş da soğan eklenip kavrulur biraz daha.Sonra da halis zeyinyağı eklenip biraz daha çevrildkten sonra maydanoz eklenip altı kapatılır.Karabiber serpilir. Çiğ köfte bu zeytinyağlı kıymaya bandırılarak yenilir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

SemaNur dedi ki...

Tam aradigim tarif, tesekkur ederim. Enfes gorunuyor ayrica, ellerinize saglik

sezzoo dedi ki...

Çok severim az önce yaptım harika oldu.

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails