RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Muzlu Yaşpasta


Malzemeler:

Pandispanya için:5 yumurta,1bardak şeker,15.bardaktan biraz un,1 kabartma tozu, 1vanilya Pandispanyayı önce şekerle yumurtayı çırptım.Sonra diğer malzemeleri kattım.Borcama aliminyon folyo seri üstünü yağladım.Pandispanya kekini döktüm fırında pişirdim.

Krema için:Hazır muzlu puding kullandım 1 paket.

Arasına:1 muz,1.5 portakalı blendırla çektim.Arasına kekin altına ve üstün altına sürdüm.İç kısma yani.Islatma şurubu yerine marmelat gibi yani.Pudingi pişirip sürdüm arasına.Muzları dilim dilim koydum.Çikolata damlacıkları da sepebilirsiniz arasına ve üstüne.

Üstüne:Pudingin kalan kısmıyla krem şanti koydum.Ben üstüne septim çikolata damlacıklarını.Krem şantiryi de 1/2bardak sütle çırpıp üstünü süsledim.tabiki biraz dolapta beklettikten sonra.
Alttaki pasta da aynı pandispanya hamur tarifiyle farklı bir versiyonu.:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails