RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Mercimekli Bulgur Pilavı

Bizim orda bu yeşil mercimekli bulgur pilavı da arada basit ve pratik ve lezzetli bir yemek olarak bilinir ve sevilir.Özellikle turşu taze veya kuru soğan salata veya cacıkla muhakkak iştah açarak yenir.

Malzemeler:4.5bardak su,yarım bardaktan az yeşil mercimek,1 bardak pilavlık kalın bulgur,1 baş soğan,tuz,biraz zeytinyağı(hakiki) sıvıyağ değil...
Yapılışı:Yeşil mercimeği 4.5 bardak suda haşladıktan sonra içine bulguru ekleyip kaynayınca altını kısın.Biraz tuz ekleyin.Pilav pişince altını kapatın.Zeytinyağını tavada kızdırın.İçine soğanı doğrayıp arada karıştırarak kahverengi olana yani hafif kızarana dek soğanları pişirin.(öyle güzel olur)Pİlavın üstüne döküp karıştırın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails