RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Mantarlı Börek



Malzemeler:1 paket mantar,2 parça tavuğun göğüs eti,2 tane patates,1 tane soğan,1 tane biber,2 domates,az salça,tuz ,karabiber,biraz kaşar rendesi,5 yufka,Süt,yoğurt,sıvıyağ,2 yumurta,6 milföy,susam.

Hazırlanışı:Önce mantarları doğrayıp(yıkadıktan sonra tabi) limonlu suya koyun.Patatesi soyup küçük doğrayn.Az yağda önce minik doğranmış tavuk etini sonrada soğanı ve biberi kavurun sonra sırayla patatesi biraz ardından mantarı sonra domatesi ekleyip kısık ateşte pişirin.Suyu çekip pişmemişse az su katabilirsiniz sonuna doğru az salça ve tuz karabiber atın.Çünki başta atarsanız tuzla salça mantarı sertleştiriyor.Sonra yufkaları üst üste koyup ortadan ikiye bölün tek tek de bölebilirsiniz.yarım yufkayı açıp(ayrı bir kapta süt yoğurt sıvıyağı karıştırın)üzerine bu karışımdan sürün.2.yarım yufkayı da serip aynı şeyi yapın.Sonra içten yufkanın üstüne koyun ama tam kenardan değil iç taraftan koyun.Kenarlar biraz katlanacak.İki kenarda da biraz boşluk olsun.3 parmak kalınlığında malzeme koyup kenarlarını üstüne katlayıp sarın.Tepsiyi yalayıp üstüne dizin.tekrar aynı şeyleri yapıp diğer böreği de yapın.Yani her böreğe 3 yarım yufka gidiyor.İşte iç bitene kadar.3.sünde 2 yufkayla yaptım iç az kalmıştı.Üzerine milföyleri şerit halinde kesip yapıştırın.Milföylerin üstüne yumurta sarısı sürüp susam koyun.Afiyet olsun yapanlara.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails