RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Kuru Patlıcan Dolması


Malzemeler:12 adet kuru patlıcan (kullandım ben),her patlıcana bir avuç içi kadar pirinç ölçtüm sonra az geldi yarım bardaktan biraz fazla daha ekledim.bir domates,bir soğan yarım demet maydanoz,karabiber şöyle biraz salça.(ev salçası kullanıyorum ben köyden gelen)Kayınvalidem sağolsun daha sağlıklı ve daha kırmızı yapıyor.Biraz kıyma,sıvıyağ,tuz azıcık tuz,içine de biraz su doldurması kolay olsun diye.Domatesler kışın susuz oluyor.Bir de nar ekşisi kullanıyorum ben.2 kaşık falan.Ha bir de sarımsak 3 diş falan.
Hazırlanışı:Pirinçler yıkanıp küçük bir tepsiye konur.Maydanozu soğanı sarımsağı domatesi doğrayıp ekleyin.karabiberi salçayı az sıvı yağı az tuzu ekleyip karıştırın.Patlıcanları biraz yumuşayana dek haşladıktan sonra doldurun.Ağızları iç içe gelecek şekilde yatay tencereye dizin.Üzerini geçecek şekilde sıcak su koyun kaynayana dek önce hızlıda sonra da kısıkta 40 dak.falan pişirin.yanlız 20 dak.sonra falan yani pişmeden önce na ekşisi gezdiriyorum üstüne.Daha güzel olur. Biz nar kşisini dolmada lahana sarmasında bir de kısırda kullanırız muhakkak çok güzel lezzet verir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Adsız dedi ki...

BİZİM TARİFİMİZDE BUNA YAKIN.. BİZ KURU DOLMAYA AYRIYETEN KURU NANEDE KATIYORUZ. domatezide yazın kaynatıp kavonozlara koyduğumuz domatezlerden kullanıyoruz. kış domatesi lezzetsiz oluyor biraz. bolca koyuyoruz domatezi..BOL EKŞİSİ VAZGEÇİLMEZİ EKŞİMİZ EV YAPIMI .. MARKETLERDEN Alınan ekşi değilki bildiğin tatlı:)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails