RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Simit Tadında Poaça



Geçenlerde yaptığım simit poaçalarım.Peynir,kaşar ve zeytinli.Üstünü simit gibi pekmeze batırdığım için simit poaça dedim.Aynı hamurdan minik pizalar yaptım bir de.




Malzemeler:2 bardak ılık sıcak su,yarım paket yaş maya,şeker tuz,aldığı kadar un,içine zeytin(çekirdeği çıkarışmış),peynir ve kaşar peyniri,pekmez ,susam



Yapılışı:Önce sıcak su kaba konup içine maya konularak eritilir.Sonra un eklenir.Yumuşak bir hamur yapılır.Eller sıvıyağlanır ve hamur toparlanır.Hamur sıcak bir yerde mayalanır.İstenilen şekil verilir ve iç malzeme konulur tabi mayalandıktan sonra..Sonra pekmez ve susama batırılıp en yüksek derecede fırına verilir.


Alttakini de 3 bardak sütle biraz sıvıyağ,2 çay kaşığı şeker ,2 çay kaşığı tuz,yarım paket maya,yarım çay bardağı sıvıyağla yaptım.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails