RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Etli Kabak Boraniyesi



Malzemeler:2-3 dilim kabak,tuzlu yoğurt(hatayın)veya 1 kase yuğurt,,200 gr et veya kemikli et,1 baş soğan,4-5 diş sarımsak,nane,pul biber
Yapılışı:Balkabağı gibi büyük beyaz sert kabaktan yapılıyor.Onu da bana eltim 2 karpuz dilimi kadar vermişti kocaman olunca insan tek başına bitiremiyor o yüzden çiğden birileriyle paylaşılır o da bana verdi biraz. Ama İstanbulda veya başka yerde bulunurmu bilmem..Etini az sirkeyle haşlayıp suyu çekince soğanla kavurdum.Etin dibi sirkeden dolayı kara gibi olursa suyu çekince yani başka tencereye aktarıyorum etleri.Sirkede kaynayınca et daha yumuşak olluyor.Sonra soğanla az bişey kavurup doğradığım kabakları ve sarımsağı attım.Biraz da onlarla çevirdim.Sonra suyunu attım pişirmeye başladım.Kabaklar pişince bizim oranın tuzlu yoğurdu var (özel pişmiş yoğurt ekşidir,salça gibi koyudur ama beyaz tabi.Yoğurt çorbasına ve ıspanak kabak boranyelerinde bu tuzlu yoğurttan kullanılır.)1-2 kaşık bu tuzlu yoğurttan ekleyip tadna bakıp tuz attım.Üstüne de nane pul biberi az yağda kavurup dökün çok güzel olur.

Bu da bizim yemeklerde kullandığımız tuzlu yoğurt.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails