RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Elmalı Kurabiye ve Kerebiç



Eltim ameliyat oldu ona gideceğiz.Yarın çıkacak inşallah.Oraya götürmek için elmalı ve tarçınlı cevizli kurabiye(kerebiç) yaptım. Tarifi Elif 'ten.Aynen yayınlıyorum.
Malzemeler:

Hamur için:
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yumuşak margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için:
2-3 rendelenmiş elma
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz (bunu da ben ekledim :) )

Yapılışı:
Hamur malzemelerinin tümü karıştırılır ve yoğurulur. Ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamur yarım saat buzdolabında bekletilir. 3 bezeye ayrılır. Her bir beze açılır ve sekiz üçgene bölünür. Üçgenlerin geniş taraflarına elmalı iç konur ve hamur yuvarlanır. Yanlar kapatılır ve kurabiyelerin altına alınır. Kurabiyeler kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üstlerine pudra şekeri dökülür, afiyetle yenir. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails