RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Ayva Marmelatı


Malzemeler:3 kilo ayva,üzerine kadar su,2.5 kilo şeker yarım limon

Hazırlanışı:Ayvalar soyulur.Ortasındaki yatak çıkarılıp parçalara bölünür.Ben robotta rende aparatını takıp rendeledim hemen çabuk rendelendi hepsi.Büyükçe aşure falan yapılan tencereye konup üstüne kadar yani ayvanın hizasına kadar su konup kaynatılır ayva yumuşaynca şeker konulup orta ateşte bazen kısıkta üzerinde beyaz köpük olana dek kaynatılır.(Ama marmelatta çok köpük olmuyor fazla hatta ben olmucakmı da dedim ama oldu az bişey ama almaya gerek kalmayacak kadar az.)En sonunda az limon sıktım karıştırıp2 dak.sonra kapattım.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails